Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Birro möter

Den 20 april intar Marcus Birro Scalateaterns scen med en liveversion av podden ”Birro Möter”. Formatet öppnar upp för Birro att kombinera de två världar han lärt sig att älska – fotbollen och den passionerade berättelsen från scenen.

KVÄLLENS GÄSTER ÄR
Lasse Granqvist, Legendarisk tv-personlighet
Bosse Andersson, Sportchef Djurgården
Jesper Jansson, Sportchef Hammarby
Rikard Norling, Tränare och driver podcasten Norling & Pense
Anders Pense, Tränare och driver podcasten Norling & Pense

“Kärleken till fotbollen kommer från farsan, som kom till Sverige från Italien på sextiotalet. Jag var nästan tjugofem år när han berättade att han varit en hårdför Juve-ultra som kastat brandbomber mot polis.

Jag valde delvis en annan väg. Men det var ändå ilskan som gick först när jag började skriva om fotboll. SVT visade en krönika om VM 2006 (när Italien vann) och reportern förklarade att semifinalen mellan Italien-Tyskland var en usel fotbollsmatch och jag tänkte: “Hur är det möjligt att tycka så otroligt olika?”

Så jag tog den elden och sprang och försökte sprida passionen, först och främst på Svenska Fans där allt exploderade med EuroTalk, en blogg om italiensk fotboll och Guldsköldar.

Sedan blev jag värvad till Expressen.
Jag startade och drev Club Calcio i TV4.

2017 var jag med och startade Studio Allsvenskan. Vi hade ingenting, mer än en enorm passion och kärlek till fotboll. Under några år byggde vi plattformen starkare och 2022 slog vi rekord med över 3,7 miljoner lyssningar.

I början av 2023 startade jag Birro Möter där jag vill ställa frågor om sådant som inte bara har med fotboll att göra. Jag brinner för det oväntade, det som inte går att regissera, det oborstade men samtidigt inkluderande. Jag vill ha alla möten filterlösa och medmänskliga.

Nu känns det fantastiskt att få ta allt detta till scenen och kombinera två av de världarna jag lärt mig att älska, fotboll och den passionerade berättelsen från scenen. Jag har med några specialinbjudna gäster och det finns inget manus, inga säkerhetslinjer och den lösa kanon ska få glida som den vill över scengolvet.”

-Marcus Birro

90 min (ej paus)

 

Närmast på Scala

EN RUNDA TILL

Ikväll 19:00
Läs mer

NABO

Ikväll 20:30
Läs mer

KAROLINA BRÄNNSTRÖM

Ikväll 20:30
Läs mer

EN RUNDA TILL

19 apr 19:00
Läs mer