Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Birdpeople + Bianca

Bianca & Birdpeople har aldrig träffats, men länge talat om att de nog borde göra det. I sommar står planeterna på linje, och de spelar ihop på Scala.

Plats: Scalateatern, nedre våningen.
Starttid: 20:00.
Inträde: 100 SEK.
Begränsat antal platser.

BIRDPEOPLE
Sedan debut-EP:n, som hyllades av internationella bloggar som The Southern Sounding, God Is In The TV Zine och Unpeeled, samt svenska motsvarigheter som Gaffa och Popmani, släpptes i maj 2018 har Birdpeople fortsatt att utforska allt djupare ner i sin musikalitet. Spelningar över hela världen (bl a i Helsingfors, Madrid, Lima, Buenos Aires och Sao Paolo) har lett fram till den nya singeln UNCANNY VALLEY och ett kommande album.

Det är dystopiskt, krautigt, nära inpå; analoga maskiners brus perforerat av svettpärlor och nerver spända till bristningsgränsen.

Birdpeople består av Amanda Blomqvist, Cecilia Wickström och Jakob Lavonius.

https://spoti.fi/2KpKDOD

https://bit.ly/2V6teCE.

BIANCA
är ett kollektivt musikprojekt från Linköping, baserat i Stockholm. Med influenser från bland annat Radiohead, Kent och Wild Beasts fyller Bianca ångestens tomrum med en melankoliskt, svävande längtan. Dynamik och närvaro blandas med intimitet och ärlighet. Bianca är rytmer som kallar till dans, melodiösa gitarrslingor som gifter sig med psykadeliska och lekfulla syntar. Bianca är kollektiv sång och poesi förmedlat av röster i konflikt. Bianca är en melankolisk förväntan. Ett liveklipp finns här: https://bit.ly/2UNXBZG.

Närmast på Scala

MYIE

Ikväll 20:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer

PetrINA

30 maj 20:00
Läs mer