Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Bill Browder om Putin, oligarkerna och kampen för rättvisa

Bill Browder på Scalateatern om Putin, oligarkerna och kampen för rättvisa

Det finns ett före och ett efter 24 februari 2022. Rysslands invasionskrig i Ukraina markerar en ny ordning i Europa. Med president Vladimir Putin har Ryssland tagit ett avgörande kliv bort från en västlig demokratisk gemenskap och mot en auktoritär imperiepolitik. Hur kunde omvärlden missa varthän det barkade?

En av de personer som tydligast varnat för Putins grymhet och korruption är finansmannen, och numera människorättsaktivisten, Bill Browder. Efter att Browders ryska advokat Sergei Magnitskij torterades till döds i ett ryskt fängelse har han dedikerat sitt liv åt att försöka ställa de ansvariga inför rätta. I mordets spår uppdagades ett intrikat finansbedrägeri av internationell omfattning, som ledde via Europa, även Sverige, och USA hela vägen till Vladimir Putin.

När Browder och hans team lyckades få flera länder att lagstifta om att frysa oligarkernas tillgångar blev han en av den ryska statens främsta fiender.

Fri Tanke och Expressen Kultur presenterar ett symposium om Ryssland under Vladimir Putin och vad vi kan göra för att stoppa honom. Kvällens huvudtalare är Bill Browder, aktuell med boken Tsaren om kampen för rättvisa och hur han överlevt Putins vrede. Med på scenen har vi också Martin Kragh, aktuell med Det fallna imperiet – Ryssland och väst under Vladimir Putin som är årets hittills mest sålda fackbok, samt tidigare Moskvaambassadören Veronika Bard.

Längd: 2 h inkl. paus

Närmast på Scala

ISAC ASPBERG

Ikväll 21:00
Läs mer

Small Town Orchestra & Orgelparty Pop edition

14 jun 20:00
Läs mer

SWING MAGNIFIQUE

15 jun 19:30
Läs mer

LA FIESTA CONTINUA

15 jun 21:00
Läs mer