Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

En föreställning av Lisa Ekdahl och Anna Vnuk

Allt jag gör i Lönndom

I höst gör Sveriges okrönta visdrottning Lisa Ekdahl för första gången en scenföreställning tillsammans med den hyllade regissören och koreografen Anna Vnuk. “Allt jag gör i lönndom” blir en annorlunda musikalisk föreställning med Lisa Ekdahls konstnärskap i centrum, där nya dimensioner av henne som person, artist men framförallt berättare får ta plats på scen. Med “Allt jag gör i lönndom” välkomnar Lisa och Anna publiken till en utomjordisk plats av hemligheter, fylld av musik och sanna historier.

“Allt jag gör i lönndom” är en scenföreställning med musik och berättarkonst av och med Lisa Ekdahl, i regi av Anna Vnuk.

– Med “Allt jag gör i lönndom” vill jag bjuda med min publik till plats där mystik samsas med musik och sanna historier, säger Lisa Ekdahl. Och med Anna Vnuks hjälp kommer det bli något helt nytt. Anna är mer än bara en regissör, hon bär på helt nya uttryck och tillsammans med mitt berättande öppnar vi dörrar som tidigare bara stått på glänt för mig.

– Jag tror det märks att den här föreställningen är skriven under ett fluffigt täcke på Hotell Rival och en strand i Portugal, säger Anna Vnuk. Vi unnar oss en flytande poesi och fria associationer. Lisa är både en berättare i linje med våra andra stora vissångare men också en tänkare. Jag tycker den här showen är modig eftersom alla i vårt samhälle inte omfamnat mystiken än. Mer än så kan jag inte säga för det är hemligt!

 

Om Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl slog igenom som 23-åring 1994 med sin självbetitlade debut och superhiten “Vem vet”. Skivan sålde i över 800 000 exemplar och gjorde Lisa till trefaldig grammisvinnare. Sedan genombrottet har hon släppt ytterligare elva album med berättelser och musik som hänfört generationer av lyssnare och skänkt tröst och verklighetsflykt, samt ett livealbum från prestigefyllda L’Olympia i Paris där Lisa gjorde en konsert som hyllades stort i Le Monde. Lisas internationella karriär tog fart ett par år efter debuten när hon gjorde en serie jazzkonserter tillsammans med “Peter Nordahls trio” på club La Villa i St German-området i Paris. I Frankrike blev hennes framgångar ett faktum när hennes album “Lisa Ekdahl sings Salvadore Poe” sålde guld. Men framgångarna har inte bara begränsats till Frankrike och Sverige, 2009 gavs hennes engelskspråkiga album “Give Me That Slow Knowing Smile” ut i 14 länder och därefter följde en kritikerrosad Europaturné. 2016 gjorde Lisa succé i tv-programmet “Så mycket bättre” där hon lovordades för sina tolkningar. Hösten 2020 tar Lisa återigen ett nytt steg när hon ställer sig på scenen med “Allt jag gör i lönndom”.

 

Om Anna Vnuk

Annas Vnuk är utbildad vid Balettakademien och arbetar som dramatiker, regissör och koreograf. 2003 slog hon igenom med dansshowen ”Solofestival med mig själv” och har sedan dess arbetat inom dans, musikal och teater på bland annat Scalateatern, Dramaten, Stadsteatern och för Riksteatern. Sedan genombrottet har hon gjort ett flertal hyllade föreställningar som till exempel ”Skaka galler”, “Anna Vnuk sätter upp Cats”, “Kära medborgare” och “Hårdare snabbare Anna Vnuk”. Hon har även regisserat succén ”Grotesco på Scala – en näradödenrevy” på Scalateatern och koreograferat och spelat i uppmärksammade “Grotescos sju underverk” som sändes på SVT hösten 2017. Hon har skrivit, regisserat och spelat i “Hela familjen” på Skärholmen-Stadsteatern och 2018 gjorde Anna Dramaten-debut med föreställningen “Den kungligaste teatern”. Just nu är hon aktuell som regissör för den hyllade musikalen “Får jag vara med?” på Dramaten, skriven av barnboksförfattaren Stina Wirsén och kompositören Sarah Riedel. Anna Vnuks nästa regiprojekt blir Lisa Ekdahls musikaliska scenföreställning “Allt jag gör i lönndom”.

Speltid: 90 min (ingen paus)

Biljetterna släpps 28/2 kl 9

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer