Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Petra Mede i helt ny humorföreställning

INSTÄLLT 50/50

KOMMANDE FÖRESTÄLLNINGAR AV 50/50 ÄR DESSVÄRRE INSTÄLLDA.. SCALATEATERN KOMMER KONTAKTA ALLA BERÖRDA.

 

Den 3 november är det premiär på Scalateatern i Stockholm, för den folkkära komikern och skådespelaren Petra Medes nya humorföreställning 50/50 – en personlig, skämttät och drastisk soloföreställning om livet som 50+. 

Petra Mede är just nu aktuell som programledare för Let’s Dance och quizshowen Hjulet i TV4 samt med nya roman Svindlande stunder i Blackeberg. Samtidigt som den pågående karriären nått nya höjder har Petra hunnit fylla både 50, 51 och 52 – åldrar som visat sig inspirera till grubblerier så till den grad att hon bestämt sig för att förvalta reflektionerna i en ny, egenskriven humorföreställning om att vara 50+.

– Jag har fortfarande inte svalt att jag fyllt 50… för två år sen. Att även jag åkte dit till slut. Jag drabbades av en stark lust att prata för folket om detta. Ordet predika dök upp i mitt huvud. För mitt inre såg jag människor vallfärda till en fin privatteater i Stockholm, redo att betala för att höra mina visdomsord, berättar Petra Mede.

I föreställningen 50/50 reflekterar Petra Mede kring åldrande och hur hon hanterar sitt vardagsliv fullt av postitlappar, misslyckade matlagningsförsök, Jennifer Anistons Instagram, och en insjunknande rumpa. Med drastisk, personlig och generös humor funderar hon över livets futtigheter och gigantiska frågor för att visa att åldrande är precis så underbart och fasansfullt som man kan tro.

– Föreställningen handlar om att fylla 50, om att vara över på andra sidan. Om att äntligen kunna andas ut, för att sedan, snabbt som fan andas in och ta ny sats och gasa på upploppet. Och för första gången har jag skrivit vartenda ord själv. Och resultatet har blivit därefter, säger Petra Mede.

För regin står regissören, manusförfattaren och skådespelaren Anna Granath. Petra och Anna har tidigare samarbetat på tv-produktioner som Guldbaggegalan, Högklackat och Morgonsoffan och med boken Mera självkänsla än du kan hantera. Anna skapade den hyllade tv-serien Filip och Mona(tillsammans med William Spetz och Jens Östberg) i vilken hon spelade en av huvudrollerna. Hon har även arbetat med tv-produktioner som Hellenius hörna och Melodifestivalen.

– Vilken glädje att äntligen få göra en föreställning med min partner in crime, Anna Granath. Det finns få som känner mig bättre än hon. Och jag älskar att få möta publiken. Även om jag ibland tänker: skrattar ni bara för att vara snälla? Är ni egentligen mina vårdare allesammans, säger Petra Mede.

Mer om Petra Mede
Petra Mede fick sitt folkliga genombrott i humorprogrammet Parlamentet 2007. Samma år utnämndes hon till årets nykomling och året därpå till årets kvinnliga komiker på Svenska standup-galan. Sedan dess har hon varit en av Sveriges mest omtyckta komiker och programledare. Hon har programlett Melodifestivalen, Guldbaggegalan och QX-galan och 2013 gjorde hon en bejublad insats som programledare för Eurovision Song Contest – ett hedersuppdrag hon fick återvända till tillsammans med Måns Zelmerlöf 2016.

Som skådespelerska har hon medverkat i flera tv-produktioner, bland annat som den frånskilda mamman Katja i Bonusfamiljen (SVT/Netflix) och Min historiska pojkvän (TV4).

2008 gav hon ut boken Mera självkänsla än du kan hantera tillsammans med Anna Granath och 2020 romandebuterade hon med självbiografin Skam och högmod i Sävedalen.

Förutom att hon under 2022 är aktuell med humorföreställningen 50/50 programleder hon Let’s Dance (TV4) och quizshowen Hjulet (TV4) samt ger ut sin andra roman Svindlande stunder i Blackeberg(Norstedts).

”50/50″produceras av Scala Produktion, Petra Mede Produktion och PMJ Artistgruppen.

Regi: ANNA GRANATH
Text: PETRA MEDE
Kostym: SOFIA RINGERTZ
Tekniker: PELLE MEYER
Scentekniker: OSCAR ENGSTRÖM
Speaker: JEPPE GROSS

Ekonomi: INGER ÖSTERBO
Biljettansvarig: NORA LITH OZAROWSKY
Juridik: CHRISTIANSON & CO
Försäkring: KRISTIAN WIGFELDT
Lanseringsbild & föreställningsbilder: KNUT KOIVISTO PR: HELENA ILES, ILES PR
Producenter: TOVA NYQVIST, CONRAD NYQVIST, PETER JANSSON

Tack till: MATILDA KLEIN

I föreställningen förekommer ett utdrag ur programmet ”Vetenskapsradion Historia”, producerat av Produktionsbolaget Prata för Sveriges Radio, 2022.

Av upphovsrättsliga skäl är ljudinspelning och fotografering från salongen ej tillåten.

Premiär torsdagen den 3 november 2022 på Scalateatern, Stockholm.

Speltid: ca 70 min utan paus.

SCALATEATERN
Teaterchef: CONRAD NYQVIST
VD: TOVA NYQVIST
Konstnärliga ledare: HENRIK DORSIN, MICKE LINDGREN
Scenchef: GÖRAN ”IGGE” IGGSTEN
Vaktmästare: ESTANI REYNOSO

Närmast på Scala

SM I ORDVITSAR

Ikväll 19:00
Läs mer

REGNBÅGSGALAN

15 apr 19:00
Läs mer

EMIL JENSEN – SÅNGER OCH SNACK

16 apr 19:00
Läs mer

EN RUNDA TILL

17 apr 19:00
Läs mer