Heisenberg

Heisenberg

Hyllade föreställningen ”Heisenberg” av Simon Stephens sätts upp i Sverige

Helena af Sandeberg och Peter Haber spelar under våren 2018 huvudrollerna i Simon Stephens romantiska komedi “Heisenberg”. Efter succéer på både Broadway och West End är det dags för föreställningen att sättas upp på Scalateatern i Stockholm i regi av Tereza Andersson, känd för bland annat prisbelönta “Änglar i Amerika” och “Motortown”. Biljetterna släpps den 27 oktober.

Den 26 januari 2018 är det Sverigepremiär för “Heisenberg” på Scalateatern i Stockholm, skriven av den välrenommerade dramatikern Simon Stephens. Vi möter Georgie (Helena af Sandeberg) som kysser den då vilt främmande Alex (Peter Haber) i nacken när han sitter och läser tidningen på en bänk utanför centralstationen. Det blir startskottet för en resa som utspelar sig under fem turbulenta veckor där de bådas världar ställs på ända.

Tereza Andersson beskriver “Heisenberg” som “en romantisk komedi där det enda säkra är det osäkra”: – Hon är en charmig lögnare som är ute efter pengar. Han har satt sitt liv på paus och glömt hur man trycker på play igen. När deras vägar korsas förändras allt och inget blir sig någonsin likt.

Pjäsen har sedan uppsättningen på Broadway rönt stora framgångar och fick nyligen ta plats i det anrika West End i London. Under våren 2018 är det dags för föreställningen att inta Scalateatern i Stockholm.

Jag känner i dessa tider att jag längtar efter att gestalta historier med hopp i, när vår värld är så mörk. Heisenberg är en sån historia, det är en lite skev och inte alls rosenskimrande kärlekshistoria mellan 2 alldenes vanliga och ovanliga människor. Den berättar i det lilla om det stora tycker jag. Och att få spela den tillsammans med Peter känns som en sån ynnesthälsar Helena af Sandeberg

Ensemblen och kreativt team består av både namnkunniga och prisbelönta personer:
Georgie Helena af Sandeberg

Alex Peter Haber

Översättning: Lucia Cajchanova

Regi Tereza Andersson

Scenografi & ljus Lars Östbergh

Kostym Annsofie Nyberg

Musik & ljuddesign Dan Andersson

Mask Erika Nicklasson

”Heisenberg” har premiär den 26 januari på Scalateatern i Stockholm.
Biljetterna släpps den 27 oktober kl 09:00.
Föreställningen är ca 1 timme och 40 minuter lång utan paus.

Information

Spelperiod: 26/1 - 24/3

Scen: Stora scenen

Speltid: 1h 40 minuter, ingen paus

Biljettpris: 515-695 exkl serviceavgift