Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Pandemi-exklusiva

Scalarevyn vår 2021

UPPDATERAD INFO 1 MARS: 

 

Kära publik!

Det är med tungt sinne vi inser det orimliga i att spela vår ”Pandemi-exklusiva Scalarevy” i vår, och kommer därför att ställa in de föreställningar i mars. Biljettpengarna kommer att återbetalas automatiskt till de konto som du använde vid ditt köp. Pga permitteringar kan det komma att dröja upp till tre veckor innan pengarna når ditt konto. MEN när pengarna kommer får du gärna använda dem till höstens Scalarevyföreställningar. Du kommer att få uppleva en revy med en ensemble som är mer spelsugna än någonsin!

BOKA HÖSTBILJETTER HÄR>>>

—————————————————

Henrik Dorsin har skrivit en helt ny gammaldags revy. Den andas 30-, 40- och 50-tal men har knutit starka band till vår nutid. Vi har sytt kostym, gjort peruker, snickrat scenografier och repeterat nummer sedan augusti. Vi har pga en pandemi tvingats flytta fram vår premiär till våren 2021.

Vi spelar för en reducerad publik som sitter med goda mellanrum. För mer info om våra åtgärder för att hindra smittspridning och erbjuda ett tryggt besök till oss, klicka här

På flera platser i salongen har vi nu plats att servera mat och dryck istället, och det är ju en kul sak i allt detta. Mat-och dryckes-paket köper du till i samband med ditt biljettköp. Det kanske känns lite krångligt just vid bokningstillfället men tänk vad härligt att sen komma och slå sig ner till dukat bord. Du kan bara ta dig till teatern, låta dig visas till din plats, ta en klunk av något kallt, stilla hungern med något gott, luta dig tillbaka och översköljas av revynummer från en skattkista som aldrig verkar sina. Det blir musik som får dig att häpna, sketcher som får dig att skratta, sånger med eftertanke och taktfull dans. Vi kan knappt hålla oss. Kan du? 

Mer om föreställningen:

Henrik Dorsin och Michael Lindgren väcker liv i Scalateaterns klassiska revytradition . Scalateatern presenterar sin största satsning i modern historia – “Scalarevyn”. Här väcks  återigen liv i Scalateaterns klassiska revytradition som frodades på 40- och 50-talet. Bakom comebacken står Henrik Dorsin och Michael Lindgren som arbetar tillsammans igen för första gången sedan tv-succén “Grotescos sju mästerverk” (2017).

Michael Lindgren regisserar revyn och Henrik Dorsin skriver manus och spelar i föreställningen. På scen får Henrik sällskap av en ensemble handplockad av honom själv – Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund och Louise Nordahl, samt en orkester under ledning av Per Ekdahl.

På 40- och 50-talen var Scalateatern en av Stockholms självklara revyscener och här föddes stjärnor som Anita Lindblom, Carl-Gustaf Lindstedt och Christina Schollin. Typiskt för revyeran var kvartersteatrarna som nästintill fanns i varje hörn. På dessa bjöds det på revy minst en gång om året under storhetsperioden, men när televisionen gjorde sitt intåg i stockholmarnas liv började intresset falna. Huvudstadsborna svek revyteatrarna och förpassade denna konstform till historiens sophög. Nu är det dags för upprättelse.

Henrik Dorsin står för revyns manus. Materialet är nyskrivet men tar avstamp i den gamla underhållningsformen, som alltid legat honom varmt om hjärtat. Ända sedan Henrik Dorsin och Michael Lindgren tog över Scalateatern tillsammans med Conrad och Tova Nyqvist 2014 har ett återupprättande av Scalarevyn varit ett av målen. Nu blir “Scalarevyn” deras största satsning i Scalateaterns moderna historia.

– I en polariserad och modern tid gör vi oss äntligen redo för en högst omodern och bespottad underhållningsform – revy! Vi gör det som en ren provokation mot reklam-Stockholm, säger Michael Lindgren. “Scalarevyn” ska bli en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet. Min plan är att skapa en härjig stämning i Scalas intima teaterrum, låta världar krocka, generationer mötas och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang.

– Vi ska sätta publiken i en underhållningskuvös och bjuda på ett fyrverkeri av infall, säger Henrik Dorsin. Sen om sanningen ska fram så planerade vi att fira Scalateaterns 100-års jubileum med revy för två år sedan, men vi blev lite sena. Så vi brakar på nu istället – kom och fira Scalateaterns 102-års jubileum med oss!

Till sin hjälp tar Michael Lindgren och Henrik Dorsin några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och sångare. Medverkar på revyscenen gör Johan Ulveson, senast i “Röde Orm” på Dramaten, Vanna Rosenberg, nyligen i “Häxorna i Eastwick” på Cirkus, Klas Hedlund, senast i “Candide” och snart också i “Flickan från västern” på Kungliga Operan och Louise Nordahl från TV4:s “Mumbo Jumbo”. På scen kommer det även finnas en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen.

Läs mer om föreställningen

Vi som jobbar med Scalarevyn

Ensemble Henrik Dorsin Johan Ulveson Vanna Rosenberg Klas Hedlund Louise Nordahl Orkester Per Ekdahl – kapellmästare och trummor Per “Texas”…

Läs mer

Läs mer om våra olika biljettkategorier

Våra olika platskategorier:   Till samtliga platser kan du förbeställa dryck och något att äta i samband med ditt biljettköp.…

Läs mer

Närmast på Scala

Scalarevyn höst 2021

26 aug 18:30
Läs mer

Scalarevyn höst 2021

27 aug 18:30
Läs mer

Scalarevyn höst 2021

28 aug 13:30
Läs mer

Scalarevyn höst 2021

28 aug 18:30
Läs mer