En pandemi-exklusiv

Förhandshöst av Scalarevyn

Henrik Dorsin har under denna vår och sommar skrivit en helt ny gammaldags revy. Den andas 30-, 40- och 50-tal men har knutit starka band till vår nutid. Vi har sytt kostym, gjort peruker, snickrat scenografier och repeterat nummer sedan augusti. Vi har pga en pandemi tvingats flytta fram vår premiär till 2021.

MEN tack vare generösare restriktioner och en vansinnigt stor spellust har vi beslutat att smygstarta “Revyn” redan nu. Vi går efter restaurangreglerna och spelar ett fåtal föreställningar, för en liten publik som sitter med goda mellanrum. För mer info om våra åtgärder för att hindra smittspridning och erbjuda ett tryggt besök till oss, klicka här

På flera platser i salongen har vi nu plats att servera mat och dryck istället, och det är ju en kul sak i allt detta. Mat-och dryckes-paket köper du till i samband med ditt biljettköp. Det kanske känns lite krångligt just vid bokningstillfället men tänk vad härligt att sen komma och slå sig ner till dukat bord. Du kan bara ta dig till teatern, låta dig visas till din plats, ta en klunk av något kallt, stilla hungern med något gott, luta dig tillbaka och översköljas av revynummer från en skattkista som aldrig verkar sina. Det blir musik som får dig att häpna, sketcher som får dig att skratta, sånger med eftertanke och taktfull dans. Vi kan knappt hålla oss. Kan du? 

Mer om föreställningen:

Henrik Dorsin och Michael Lindgren väcker liv i Scalateaterns klassiska revytradition . Scalateatern presenterar sin största satsning i modern historia – “Scalarevyn”. Här väcks  återigen liv i Scalateaterns klassiska revytradition som frodades på 40- och 50-talet. Bakom comebacken står Henrik Dorsin och Michael Lindgren som arbetar tillsammans igen för första gången sedan tv-succén “Grotescos sju mästerverk” (2017).

Michael Lindgren regisserar revyn och Henrik Dorsin skriver manus och spelar i föreställningen. På scen får Henrik sällskap av en ensemble handplockad av honom själv – Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund och Louise Nordahl, samt en orkester under ledning av Per Ekdahl.

På 40- och 50-talen var Scalateatern en av Stockholms självklara revyscener och här föddes stjärnor som Anita Lindblom, Carl-Gustaf Lindstedt och Christina Schollin. Typiskt för revyeran var kvartersteatrarna som nästintill fanns i varje hörn. På dessa bjöds det på revy minst en gång om året under storhetsperioden, men när televisionen gjorde sitt intåg i stockholmarnas liv började intresset falna. Huvudstadsborna svek revyteatrarna och förpassade denna konstform till historiens sophög. Nu är det dags för upprättelse.

Henrik Dorsin står för revyns manus. Materialet är nyskrivet men tar avstamp i den gamla underhållningsformen, som alltid legat honom varmt om hjärtat. Ända sedan Henrik Dorsin och Michael Lindgren tog över Scalateatern tillsammans med Conrad och Tova Nyqvist 2014 har ett återupprättande av Scalarevyn varit ett av målen. Nu blir “Scalarevyn” deras största satsning i Scalateaterns moderna historia.

– I en polariserad och modern tid gör vi oss äntligen redo för en högst omodern och bespottad underhållningsform – revy! Vi gör det som en ren provokation mot reklam-Stockholm, säger Michael Lindgren. “Scalarevyn” ska bli en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet. Min plan är att skapa en härjig stämning i Scalas intima teaterrum, låta världar krocka, generationer mötas och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang.

– Vi ska sätta publiken i en underhållningskuvös och bjuda på ett fyrverkeri av infall, säger Henrik Dorsin. Sen om sanningen ska fram så planerade vi att fira Scalateaterns 100-års jubileum med revy för två år sedan, men vi blev lite sena. Så vi brakar på nu istället – kom och fira Scalateaterns 102-års jubileum med oss!

Till sin hjälp tar Michael Lindgren och Henrik Dorsin några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och sångare. Medverkar på revyscenen gör Johan Ulveson, senast i “Röde Orm” på Dramaten, Vanna Rosenberg, nyligen i “Häxorna i Eastwick” på Cirkus, Klas Hedlund, senast i “Candide” och snart också i “Flickan från västern” på Kungliga Operan och Louise Nordahl från TV4:s “Mumbo Jumbo”. På scen kommer det även finnas en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen.

Läs mer om föreställningen

Bilder från föreställningen

Alla bilder är tagna av fotograf Robert Eldrim, Medljus

Läs mer

Missade du att boka mat/dryck vid biljettköp?

Missade du att boka mat och dryck vid biljettköpet kan du boka bord och äta innan föreställningen i vår Restaurang…

Läs mer

Vi som jobbar med Scalarevyn

Ensemble Henrik Dorsin Johan Ulveson Vanna Rosenberg Klas Hedlund Louise Nordahl Orkester Per Ekdahl – kapellmästare och trummor Per “Texas”…

Läs mer

Läs mer om våra olika biljettkategorier

Våra olika platskategorier:   Till samtliga platser kan du förbeställa dryck och något att äta i samband med ditt biljettköp.…

Läs mer

Allt du behöver veta inför ditt besök

Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att minska smittspridning och kunna genomföra ett tryggt, kul och exklusivt evenemang. Bra att…

Läs mer

Närmast på Scala

Förhandshöst av Scalarevyn

Ikväll 18:30
Läs mer

Scala Komedi

26 okt 20:00
Läs mer

Förhandshöst av Scalarevyn

29 okt 18:30
Läs mer

Gryningsljud & Mama Sonic

29 okt 22:00
Läs mer