Händer på våra scener

Datum & biljetter

21 mar

Julia Werup med band

Den 21 mars gästar Julia Werup med band Scalas källare!

Sång/spoken word: Julia Werup
Piano: David Ekerot
Bas: Adel Andersson
Trummor: Kalle Magnusson

Julia Werup är en svensk poet och sångerska med bas i Köpenhamn. Hon debuterade i 2017 med diktsamlingen ”Ensamma mäns död”, utgiven av det danska förlaget Det Poetiske Bureau. Den 14 mars utkommer hon med sin andra diktsamling ”Supernova”.

Julia Werup började som sångerska i eget band och har tidigare gjort musik under namnet TYRA, samt varit del av flera DJ-samarbeten inom elektronisk deephouse med artister som NANDU och tyska duon TAF. Hon har dessutom varit engagerad i Poetry Readings och spoken word på den danska poesiscenen med b.la Kasper Spez och Poetry Performance-gruppen LIVE ON VINYL där hon uppträtt med en rad danska toppmusiker.

Julia Werup har ett långt samarbete med den danska rapstjärnan Jesper ”Jokern” Dahl och har både sjungit och läst poesi med jazzpianisten Jan Lundgren.

Idag är Julia Werup aktuell med i det danska elektro-rockbandet SANDY BLUE och har nyligen startat det nordiska konstprojektet SVART DALIA tillsammans med jazzsaxofonisten och komponisten Thomas Hass från Danmark och den norska vokalisten Marte Schau. SVART DALIA bygger på Werups dikter som tonsätts av Thomas Hass med uppläsning och sång av Werup och Schau.

Närmast på Scala

Mänskligheten

Ikväll 20:00
Läs mer

Klubb DÖD: DEATHSEX / The Isolation / Aux Animaux

Ikväll 21:00
Läs mer

Mänskligheten

22 feb 20:00
Läs mer

Lönnkrogen

22 feb 21:00
Läs mer