Stockholm International Tap Dance Festival Show med världens bästa steppdansare!

STF 2017 - Scala egen websida

Stockholm Tap Festival, Europas största steppdansfestival, presenterar några av världens absolut främsta steppdansare i denna grandiosa galashow med makalös dans, svängande livemusik och rytmisk ekvilibrism!
Det är för nu åttonde året i rad, som höjdpunkt på den årliga festivalen, dags för STF Professional Showcase Gala och vi följer upp förra årets utsålda succé med en minst lika häpnadsväckande föreställning! Varmt välkomna!

Skaran av artister består bl a av flera vinnare av Bessie Award, en MacArthur Foundation Fellow och tidigare medlemmar i STOMP: Brenda Bufalino (USA), Sam Weber (USA), Michelle Dorrance (USA), Kazunori Kumagai (JPN), Nicholas Young (USA), Josh Hilberman (USA), Jumaane Taylor (USA), Lisa La Touche (CAN) Andrew Nemr (USA), Jason Janas (USA).

Stepp är det första uttrycksmedlet i den afro-amerikanska kulturen som jazz, swing, funk och hip hop härstammar ifrån, och det gäller både dansen och musiken. Det är både audiellt och visuellt och i USA har stepp officiellt status som en egen konstform. Man dansar för att skapa musik och det kan vara vilken stil/genré som helst. Inom steppvärlden ser man tex oftast stepparen som en del av bandet med skorna och golvet som sitt instrument. Miles Davis nämner i sin biografi steppare när talar om de musiker som inspirerat honom mest.

Föreställningen är en del av Stockholm Tap Festival 2017 som pågår 12-18 april, med workshops, jam sessions och battles. En av världens största steppdansfestivaler med deltagare från över 30 länder. Läs mer på: www.StockholmTapFestival.blogspot.com

Information

OBS! Den här föreställningen har redan spelats.