”Samkväm” Utvecklingssamtal för vuxna i samråd med Fil. Kand. Fredrik Lindström

Samkväm 2
I höst återvänder komikern, författaren och “På spåret”-domaren Fredrik Lindström till scenen. Denna gång med föreställningen ”Samkväm” som får premiär den 19 september. Det blir en underhållande och varierad helafton på olika teman varje kväll, med en blandning av standup, populärvetenskap och högläsning. Ingen kväll är den andra lik och till och med temat varierar från kväll till kväll.
– Det här är en föreställning som skippar genrebeteckningarna. Jag blandar standup, populärvetenskap, högläsning och trams. Det blir lite olika varje kväll, beroende på vilket tema som slumpas fram, berättar Fredrik Lindström.

Tillsammans kommer publiken och Fredrik Lindström ha ett underhållande och intressant samkväm utan fasta ramar. Ett upplägg som tilltalar honom och som han genomfört tidigare.

– Det är lite avspänt och brukar ge en skön publikkontakt. I och med att man inte har ett manus att följa så kan man inte heller göra fel. Dessutom blir det spännande för mig också, jag vet inte riktigt vad som kommer att hända, säger Fredrik Lindström.


“Samkväm” produceras av Kahlo och ges i höst på Scalateatern i Stockholm med premiär 19 september.

Fredrik Lindström
Fredrik Lindström är en av landets populäraste och mest prisbelönta folkbildare, programledare och komiker. Han har en diger meritlista och har sedan det massmediala genombrottet med “Hassan” på 90-talet bland annat regisserat och skrivit film och tv, varit trefaldig värd för “Sommar i P1″, författat över tio böcker och lett program som “Värsta språket” och “Svenska dialektmysterier”. Därtill är han årligen domare i SVT:s älskade underhållningsprogram “På spåret”. Fredrik Lindström har genom åren också gjort stor succé på scen med föreställningar som “Svenskar är också människor!”, “Ljust & Fräscht” och ”Ägd”, de två sistnämnda gjordes tillsammans med Henrik Schyffert och sågs av uppemot 400 000 personer.


Fredrik Lindström har också belönats med en lång rad priser. Exempelvis Karamelodiktstipendiet, Tage Danielsson-priset, Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, Stora journalistpriset som ”Årets förnyare” och Natur & Kulturs kulturpris.

Information

Spelperiod: 19/9 - 31/10

Scen: Stora scenen

Speltid: 90 min inkl. 25 min paus

Biljettpris: 295kr + serv avg