Peter Morén & Anja Bigrell Luciarockar

Peter Morén

Det har nu gått snart ett år sedan jag släppte mitt senaste soloalbum “40”. Under året har det blivit en hel del spelningar i olika sammanhang både ensam och med kompband, som solokvist eller som en del av turneér med hjältar som Robert Forster (The Go-Betweens) och Ken Stringfellow och Jon Auer (The Posies.) Jag kände att det var dags för en liten julavslutning och att mysiga Scalateaterns källare var den perfekta platsen. Jag kommer ha med mig Andreas Nordell och Ola Hultgren i kompet. Kanske dyker en och annan gäst upp!
Dessutom har jag bjudit in Anja Bigrell som tillsammans med Daniel Bengtsson jobbat fram nytt material på svenska och kan inte vänta på att få höra det live. Så kom och fira in julen, dagen efter Lucia med oss! Det kostar bara 100 pix, ni fattar! Inte missa! Musiken börjar 21:15! Ses där!

Mer info; Peter Morén:
“Peter Morén har sedan 2000-talets början bara fortsatt göra smittsam musik, såväl internationellt med succétrion Peter Bjorn And John som hemma i Sverige. Hans soloalbum är fyllda med varsamt utmejslad svensk pop utan att rygga för smakfullt införlivade influenser från en rad andra världsdelar, eror och genrer. Det senaste och tredje , “40”, som Morén gav sig själv i födelsedagspresent släpptes i januari 2017 och har hyllats rättmätigt av recensenterna. Jan Gradvall drog paralleller till Elvis Costellos och Nick Lowes sena 70-tal när allt de rörde ”förvandlades till popguld” oavsett vilken musikstil de gav sig på. Kanske är det inte så konstigt, sett till Moréns eget passionerade intresse för musik och pophistoria. På albumet medverkar en rad välrenommerade namn som Magnus Frykberg, Tobias Fröberg, Melinda De Lange, norrlandsrapparen Zacke, Movitz, Goran Kajfes, Per “Ruskträsk” Johansson och trummisarna Ola Hultgren (Ane Brun m.fl) samt Lars Skoglund (Lykke Li m.fl).
“40” släpptes för övrigt samma dag som den aktive dalmasen gjorde ett gästframträdande i TV-programmet På Spåret. Veckan dessförinnan syntes han i Go’kväll. Singeln “Pärleporten” har varit utmanare i Svensktoppen och hörts flitigt i radio.”

Mer info Anja Bigrell;
“Efter fyra album med den feministiska hårdpopduon Montys Loco och en hyllad soloskiva 2013 är Anja Bigrell nu tillbaka på svenska.
Tankarna är samlade. Diagnoserna ställda. Hästarna eventuellt hemma.
Tillsammans med Daniel Bengtson har en Tonårssymfoni, en Jazzbalett och en utmattningssjukskriven Thin Lizzy-cover vuxit fram i Studio Rymden.
Snart får ni höra!”

Information

OBS! Den här föreställningen har redan spelats.