Owe Thörnqvist Boogieman 89:e ronden

190514 Owe på scala 14200 x 1800

”Unik publikkontakt” (SvD)

”Jösses vilken showman” (AB)

”En av våra största entertainers någonsin” (BAR)

”Snillrik”, ”Tidlös”, ”Outslitlig”, ”Fullblodsproffs”….

”Han fick hela huset att gunga.” (NSD)

Nu är Sveriges förste och främste rockpionjär och ordkonstnär, estradör och publikdomptör OWE THÖRNQVIST tillbaka på Scalas klassiska scen med två exklusiva konserter som utgör det definitiva avslutet på succéshowen ”Mr Boogieman”. 89 år evigt ung är Owe åter ute på äventyr med glimt i ögat och bett i munspel. Klassiker som Varmkorv boogie, Dagny och Svartbäckens ros varvas med nya hits som Boogieman blues och en del helt nytt material som här framförs för första (och kanske sista?) gången. Bilder och filmklipp lägger grunden till Mr Boogieman Thörnqvists berättande som kilar från gamla uppsalahistorier till burleska fräckheter, från improviserade ordvitsar till bitska kommentarer om vår samtid.

Owe kompas av The Mad Men Band som, förstärkt med tre blåsmusiker, med tveklös stämsång, skarpa svidar, stampande klackar och kompromisslöst sväng sätter sound, stil och attityd som gör Owe original rättvisa. Bandet gjorde en bejublad 60-talsjulshow på Scala 2017, har kompat storheter som Svenne och Lotta, Lill-Babs, Claes-Göran Hederström och Svante Thuresson och är aktuella med youtubeserien ”The Sixties”.

…radioskvalare och melodifestivalare, rotmosrockare och Ingemar Johansson-smockare, spansk pirat och stand-up-prat, gynnare och gymmare…

Information

Spelperiod: 14/5 - 15/5

Scen: Stora scenen

Speltid: 2 timmar

Biljettpris: 395-495 SEK ex serviceavgift