Lise&Gertrud sjunger Dahlgren

Lise & Gertrud

Nu ger sig powerduon i kast med att sjunga Eva Dahlgren, den blekta blondinen från Umeå. Jag klär av mig naken- Ängeln i rummet -Jag är gud-Stenmannen-Vem tänder stjärnorna, listan på hitlåtar är lång.

Det är fullständigt ljuvligt att ta del av hennes låtskatt, som sträcker sig över snart 4 decennier. Det känns nästan som att vi kryper in i hennes blodomlopp för en stund.”

säger Lise Hummel

När vi fick frågan -Vilken svensk artist skulle ni vilja tolka? flög Eva in i oss båda två.

Vi bestämde oss direkt för att låna hennes musik. Hon har så många historier som är både angelägna och aktuella. Det kommer bli väldigt svårt att välja låtar.”

skrattar Gertrud Stenung

Som alltid med dessa två sångerskor gör de andras låtar till sina egna.

Det är avskalat, personligt, lekfullt och med en stor dos självironi.

Publiken får höra låtar som de hört om och om och om igen, men på ett sätt som de ALDRIG hört dem förut. Möt dessa två supermusikaliska artister som efter 18 år tillsammans på scenen fortsätter att överraska och beröra.

Pressröster om Lise&Gertrud

”En av kvällens många höjdpunkter var Ängeln i rummet”

Kristianstadsbladet

”Två fenomenala röster och en stämsång med sällan hörd precision och känsla.”

Nya Lidköpings -Tidningen

”Musik med Karisma”

Piteå Tidning

Kort historik

Lise&Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för sådär 25 år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta.

De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise&Gertrud, två röster och en cello.

Idag tillhör Lise&Gertrud toppskiktet av Svenska scenartister.
Med två röster, en cello och ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör de unika i sitt slag. Sedan starten 1998 har de producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program så som Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande och Allsång på Skansen för att nämna några.

www.liseochgertrud.se

Information

Spelperiod: 18/9 kl 20.30

Scen: Stora scenen

Speltid: 75 min utan paus

Biljettpris: 350kr + service avg