Lise&Gertrud sjunger Dahlgren – slutsåld!

Lise & Gertrud

en 18 september är det premiär för en ny konsertserie, Tack för Din musik, framtagen av Lise & Gertrud i samarbete med Scalateatern. Tack för Din musik är en hyllningskonsert, en timslång musikalisk föreställning, där Lise & Gertrud tolkar en utvald artist. 2017 års hyllningsmottagare är Eva Dahlgren.

 

Lise & Gertrud om bakgrunden:

”Genom åren har en mängd människors musik tolkats av oss. Några har gjort större avtryck än andra. Vi ville hitta ett sätt att tacka för den inspiration de gett och för att vi fått låna deras musik och göra den till vår. Vi vill hylla dem som varit extra viktiga.

 

Tanken med Tack för Din musik är att hylla dem som hyllas bör: må de vara levande eller bortgångna, svenska eller utländska.

 

Först ut är Eva Dahlgren. Hon har berört oss båda sen vi var småtjejer.

Egensinne, integritet och uppriktighet är värdefullt att ta rygg på som ung och fortsätta bära med sig som vuxen. Hon är en stor förebild.”

 

Tack för Din musik kommer att framföras årligen på Scalateatern i Stockholm.

 

För mer information eller högupplösta bilder, se:

www.liseochgertrud.se

 

Välkommen med intervjuförfrågningar till Schyttberg PR:

jenny@schyttberg.se | 0706243023

 

Lise&Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för sådär 25 år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta.

De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise&Gertrud, två röster och en cello.

Idag tillhör Lise&Gertrud toppskiktet av Svenska scenartister. 
Med två röster, en cello och ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt. Deras musikaliska skärpa, vässade humor och generositet gör de unika i sitt slag. Sedan starten 1998 har de producerat 20 produktioner i eget namn, spelat in 6 CD skivor och 2 DVD:er. Medverkat i otaliga Svenska TV program så som Nobelfesten, Svenska riksdagens öppnande och Allsång på Skansen för att nämna några.

www.liseochgertrud.se

Information

OBS! Den här föreställningen har redan spelats.