Just nu

grotesco_press_liggandeDean MartinAlla mina kamrater46490348-SAlhT (1)EBbigband_originalBoppers_ny_gruppbild_Sep35lisegertrud-liggandemildamakter-liggandemagnusbrasse-liggande-nykjellakeimyra-liggandepeter-liggande

Föreställningar

Grotesco En näradödenrevy

grotesco-startsida-ny

Spelperiod: 15/1 - 12/12

Speltid: c:a 3 tim inkl paus

GROTESCO FORTSÄTTER I HÖST! BILJETTSLÄPP ONSDAGEN DEN 4 MARS KL 10.00! Henrik Dorsin och Per Andersson öppnar Scalas nya biljettlucka och signerar biljetter från kl 10.00 på Wallingatan 32. Kl 13-14 signerar de biljetter på Stockholm Visitor Center, Kulturhuset!

Fem år efter succén med den självbetitlade tv-serien är Grotesco-gänget tillbaka med sin första liveshow någonsin. “Grotesco på Scala – En näradödenrevy” är regisserad av dansaren och koreografen Anna Vnuk och blandar nyskrivet material med några av Grotescos klassiska sketcher. Det är en galen revy i dödens gränsland med satiriska sång- och dansnummer, scener som ballar ur fullständigt och vassa kommentarer om samtiden.

Kollektivet Grotesco slog igenom med den självbetitlade humorserien på SVT som innehöll klassiska sketcher som “Bögarnas fel” och ”Ett kilo mjöl”. Grotesco gjorde dessutom succé som Melodifestivalens pausunderhållning med den internationellt uppmärksammade hitlåten “Tingeling”. I dagsläget har deras verk över 25 miljoner visningar på Youtube.

På scen: Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna Dorsin, Jonas Kahnlund samt Grotesco-orkestern under ledning av Andreas Grube.

Läs mer här: http://www.blixten.se/grotesco

Pressröster

De hetaste biljetterna i humor-Sverige 2015! Sjukt smart och syrlig skrattfest! En galet glänsande show!
AFTONBLADET

 

 

 

Otroligt bra och roligt! Alla briljerar. Skrattar så det gör ont i revbenen.
DAGENS NYHETER

En humor som spränger alla gränser. Du håller på att kvävas av skratt. Makalös energi och närvaro. Publiken jublar.
SVENSKA DAGBLADET

Dödskul Grotesco!
EXPRESSEN

The Dean Martin Experience

Dean Martin

Spelperiod: 26/4 - 28/4

Speltid: 2 tim inkl. paus

Biljettpris: 295 kr + serv. avg.

I år är det 20 år sedan den störste underhållaren av dem alla – Dean Martin – avled. Det är också ett jubileum för orkestern, The Dean Martin Experience, som bildades för lika många år sedan och gjorde beryktad succé på Mosebacke i Stockholm. Värme och humor har varit deras signum och nu äntligen, efter en tids tystnad, återförenas Niklas Sojde och hans orkester i tre exklusiva föreställningar – för att fira och hylla en fantastisk människa; Mr Dean Martin. En storslagen och innerlig konsert med en orkester på 12 personer samt Gotlands egen crooner Niklas Sojde på sång. Missa inte detta unika tillfälle.

 

Drums – Staffan Brodén

Double Bass – Patrik Boman

Guitar – Jonatan Stenson

Piano – Kimma Jankert

Accordion – Johan Lyander

Mandolin – Lennart Westberg

Pedal Steel – Roger Gustavsson

+ 3 strings & 2 horns

OBS! Endast 3 föreställningar. Boka i tid!

Proudly produced and presented by © Kimma AB 2015

Alla mina kamrater

Alla mina kamrater

Spelperiod: 5/5 - 5/5

Speltid: 2 h inkl. paus

Biljettpris: 180 kr + serv. avg.

Med nästan 400 000 nedladdningar i månaden är Alla mina kamrater en av landets största podcasts inom humorgenren. Varje vecka kommer ett nytt avsnitt med Martin Soneby, Fritte Fritzson, Nisse Hallberg och David Sundin. Förra året åkte Alla mina kamrater på en ståuppturné som nådde ett 20-tal orter och nu står de inför sin största utmaning hittills, legendariska komediscenen Scalateatern.

 

Om deltagarna:

Martin Soneby har setts i Parlamentet, I ditt ansikte och Roast på Berns. Fritte Fritzson driver humorklubben Oslipat och hörs i Carpe Fucking Diem i P3. David Sundin har jobbat med Spermaharen, Melodifestivalen och syns i TV3:s Inte ok. Nisse Hallberg kunde skymtas i ABC:s årskrönika där han stod och pratade utanför ett café (utan ljud).

www.allaminakamrater.com

I Have A Dream A Gospel Story ”In Concert”

46490348-SAlhT (2)

Spelperiod: 30/3 - 31/3

Biljettpris: 350 kr

Föreställningen ”I Have A Dream – A Gospel Story”, vill lyfta att gospel är så mycket mer än en glad kör som klappar i händerna. Genom flera hundra år har den afroamerikanska befolkningen sjungit och förmedlat hopp och styrka till varandra och till sin omgivning. Gospel bär på en tro att det tunga och svåra inte får sista ordet.

 

Möt ensemblen som i februari satt upp föreställningen i Washington DC. Den musikaliska föreställningen vill vi visa på att kampen bedrevs av inte bara några få människor utan hela den afroamerikanska befolkningen och att vägen till frihet var allt annat än enkel!

 

Gerald T Smith, Tiyah Askia, Jermaine Harris, Michelle Fletcher (från Washington) Gladys del Pilar, Pelle Ankarberg, Lasse Axelsson & LAcoeur (Stockholm)

Tillsammans med ”I Have A Dream Orchestra”

Mer info www.agospelstory.se

Pressröster

Gospel i världsklass 
Arbetarbladet

Fantastiska röster och stark scennärvaro
Gefle Dagblad

En rörande musikal om människors öden i den amerikanska södern
Allehanda – Örnsköldsvik

Smiths pastor är som hämtad ur sydstatskyrkorna  
Norrköpings Tidningar

Ekdahl/Bagge Big Band

Scala_285x384_EkdahlBaggeBigBand

Spelperiod: 9/2 - 18/5

Speltid: 2,5 timmar

Biljettpris: 225 kr + serv.avg

Nu startar Ekdahl/Bagge Big Band! Storbandet ni alla väntat på!

Efter åratal av press klarade vi inte trycket längre. Musiker som gästartister har köat för att vara del av denna rykande smältdegel av nyskriven musik samt tillspetsade versioner av klassiska låtar från den amerikanska, brasilianska och kanske även den svenska sångboken, vem vet?

Huvudpersonerna i detta drama är musikerna som utgör detta fantastiska band. Arrangemangen är skrivna av Carl Bagge och Per Ekdahl samt övriga bandmedlemmar.

Bandet består av:

Saxar:
Per “Ruskträsk” Johansson
Klas Lindqvist
Fredrik Lindborg
Linus Lindbom
Jonas Wall
Trumpeter:
Karl Olandersson
Nils Janson
Jonne Bentlöv
Emil Strandberg
Tromboner:
Kristian Persson
Magnus Wiklund
Karl Frid
Staffan Findin
Carl Bagge, piano
Per Ekdahl, trummor
Martin Höper, bas

The Boppers Unplugged Favourites & Rock´n Roll

Boppers_ny_gruppbild_Sep35

Spelperiod: 8/3 - 8/3

Speltid: ca: 2,5 tim inkl. paus

Biljettpris: 325 kr inkl. serv. avg

THE BOPPERS  – FRAMGÅNGSRIKT FENOMEN I 38 ÅR!

The Boppers är legendariska med sin mix av rock’n roll, karisma och stämsång.

Efter TV-debuten i Jerry Williams show där de framförde Little Darling och At the Hop fanns bandet på allas läppar.

Debutalbumeet Number One såldes i otroliga 420 000 exemplar. Sedan första giget har the Boppers turnerat utan avbrott i Skandinavien och Europa och sålt över 2 miljoner skivor.

Nu för första gången på Scala!

Pressröster

Rockproffsen Boppers är bara SÅÅÅ BRAAA!
NT

Stående ovationer för the Boppers.
Länstidningen Östersund

The Boppers – stjärnor med lång brinntid. Musik som går hem hos såväl unga som gamla.
Dagbladet Sundsvall

Lyckad show. The Boppers får fem plus för sin känsla, glädje och energi.
Ångermanlänningen

Lise & Gertrud Kiss Your Darlings

lisegertrud-start

Spelperiod: 4/3 - 29/3

Speltid: 2 timmar inkl. paus

Biljettpris: 375 kr + serv. avg

Lise & Gertrud är tillbaka igen på Scalateatern med deras senaste succé, Kiss your darlings.

Möt dessa två supermusikaliska artister som efter femton år tillsammans fortsätter överraska och beröra. Med två röster, en cello och ett piano spelar de covers som du ALDRIG hört dem förut. Du kommer att översköljas av musik från de senaste decennierna, samt några nya låtar i denna show. ABBA, Bob Dylan, Elvis med flera. Du som missade dem på Intiman, missa inte chansen att se dem nu, på Scala. En show som kärleksbombar dig med musik.

Pressröster

”De gör David Bowies storslagna ballad “Life on mars” så tajt, sprött och vackert att man bryter ihop. EXPRESSEN

”Den extremt minimalistiska “Blowin in the wind”, perfekt sjungen av Lise Hummel, är i all enkelhet en av höjdpunkterna. Stunder jag lägger på minnet är stråkgrooven och de stämmor som vänds upp på slutet i “Still haven ́t found what I`m looking for” PITEÅ-TIDNINGEN

“Lise&Gertrud är ett speciellt fenomen på den svenska scenen. Svåra att kategorisera i sin blandning av lite småfräck ståuppkomik och musikaliskt fullvärdig konsert. SVD

”En del kreativa team klickar bara perfekt in i varandra. Hasse å Tage, Filip och Fredrik, Mia och Klara… Lise &Gertrud tillhör de lyckliga som har hittat sin rätta pusselbit.” ARBETARBLADET

”Genuin glöd och lust” KRISTIANSTADSBLADET

”Musiken är lekfullt arrangerad, det är som att varje möjlig nyans har prövats och den mest oväntade och originella har behållits.” UPPSALA NYA TIDNING

”Musikalisk tyngd utan skyddsnät” TIDNNGEN KULTUREN

Milda Makter Minnenas Resa

MM15ScalaAnnonsLjus

Spelperiod: 19/4 - 19/4

Speltid: 1,5 tim + paus

Biljettpris: 245 kr + serv.avg

Möt Edvard Persson, Jules Sylvain, Karl Gerhard, Thore Skogman, Lars Berghagen, Alice Babs, Sickan Carlsson, Lill-Babs, Siw Malmkvist, Lasse Lönndahl, Ernst Rolf, Zarah Leander m. fl. i en sprudlande föreställning med svenska klassiker från 60-talet bakåt och framåt.

 

Varning för Magnus & Brasse

magnusbrasse-startsida-ny

Spelperiod: 22/3 - 22/3

Biljettpris: 290 kr + serv.avg.

Varning för Magnus & Brasse är en hyllningsshow till de två legendariska komikernas fantastiska krogshower på 1970-talet. Vi bjuds på en kavalkad av klassiska nummer från Levande på nya Bacci, Varning för barn och Det är serverat.

Föreställningen, som har fått sitt godkännande av såväl Magnus som Brasse, hade världspremiär i Kalmar 11 mars 2014 och har därefter besökt bl a Lund Comedy Festival, Lorensbergsteatern i Göteborg och Nöjesteatern i Malmö. Den har möts av stående ovationer av både publik och kritiker. Och vem kan motstå humorklassiker som Verkmästaren i magen, Brasses enmansband och inte minst Svordomsvisan?

På scen ser vi Magnus Kviske och Adam Lindrooz, som ackompanjeras av pianisten Josef Appelqvist. Regi: Mathias Sundén.

Pressröster

“Ja det är ju fem getingar och fem plus och stjärnor och allt vad ni vill. De gör det så roligt och med sådan schvung och kraft så att jag bara satt och njöt.”
Magnus Härenstam, SR P4

 

“Ett pärlband av succéer i ett rappt tempo. En riktigt härlig känsla.”
4 av 5

Barometern

“Roligt och nostalgiskt. Utan tvekan mer än godkänt! Kviske och Lindrooz är två mycket duktiga talanger som vi förmodligen kommer att få se mycket mer av.”
4 av 5
Göteborgs Posten

Kjell Åke i Myra Härifrån te Metbäcken

kjallakeimyra-startsida

Spelperiod: 15/3 - 15/3

Speltid: ca 80 min

Biljettpris: 395 kr inkl avg.

Kjell Åke Axelsson – “Kjell Åke i Myra” Gör för första gången en alldeles egen nyskriven föreställning som heter “Härifrån te Metbäcken!” i regi av en av de mest uppskattade skådespelarna och regissörerna vi har i landet, nämligen Sissela Kyle.

Det blir en stor dos humor och komik blandat med allvar och även lite nyskriven musik, i denna nya humorföreställning. Mycket av det som händer och diskuteras idag runt om i världen har redan hänt i Metbäcken fast på sitt eget speciella sätt.

- Såväl jämställdhet, återvinning och övervakning samt många fler problemställningar som är aktuella idag löste vi i Metbäcken för många år sedan, säger Kjell-Åke Myra med ett skratt

“Härifrån te Metbäcken!” är en föreställning om den lilla byn mitt i världen och om människorna som bor där.

Välkommen till en afton som kommer och göra att du är betydligt gladare och varmare inombords när du går hem.

C:a 80 minuter, ingen paus.

Ev. överblivna biljetter säljs på plats c:a 30 minuter innan föreställningen börjar, endast kontant betalning.

kjellakeimyra.se

Peter Carlsson & Blå Grodorna Ett inhopp

peter-startsida

Spelperiod: 20/11 - 30/5

Speltid: 2,5 tim

Biljettpris: 425 kr + serv. avg

Musikern och underhållaren Peter Carlsson är tillbaka på Scalateaterns scen igen. Dalmasen, som berättar skrönor som ingen annan har med sig sina musiker – Blå Grodorna och kommer med sin senaste föreställning “Ett inhopp” för att föra in oss i sin fantastiska Dalainspirerade värld.
Humor, visor, rock och berättelser. Allt i en härlig blandning med skratt och allvar.
Blå Grodorna består i dag av Kristin Stenerhag, Kjell Gustavsson, Pär Grebacken och Staffan Wiklander.

Pressröster

“Maximalt underhållande hela tiden.” DT
LÄS HELA RECENSIONEN HÄR

“Passa på att ta er dit. För mig är han en tämligen ny bekantskap och jag sållar mig direkt till den långa raden av beundrare.”
“Den här dalmasen är både underhållande och musikalisk. Underfundig, intelligent och folklig med ett påläst allvar i ryggen.” SUNDSVALLS TIDNING

“Peter Carlsson är ett fenomen för sig i underhållningens Sverige.” SÖDERMANLANDS NYHETER

“Vilken härlig entertainer!”
“Grattis, ni som har biljetter till kvällens eller morgondagens upplaga av ‘Ett inhopp’, ni kommer inte att bli besvikna!” GEFLE DAGBLAD

“Carlsson sprider värme”
“Han är en underhållare av stora mått”
“Peter Carlsson & Blå Grodorna reser genom den svenska musikskatten… och även på den internationella sidan blir det rock, jazz, country och blues.” VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD

“Mångsidig show”.
“En mångsidig artist som har båda fötterna stadigt i samtiden.” VÄSTERBOTTENSKURIREN

“Kärleksfullt inhopp”
“Peter Carlssons berättelser handlar om livet… Han gör det suveränt och det blir egentligen en sagolik historielektion.”
LÄNSTIDNINGEN ÖSTERSUND

Bordsbokning & Baren

bakfickan-baren-ny2

Bakfickans Meny

Läs mer här