Just nu

ronnieJULiFOLKTON_bredd_630pxAnnika GranlundSemstgrotesco_press_liggandeDean MartinAlla mina kamraterEBbigband_originalmagnusbrasse-liggande-nypeter-liggande

Föreställningar

En hyllning till Ronnie Gardiner

ronnie

Spelperiod: 31/5 - 31/5

Speltid: 2 tim.

Biljettpris: 200 kr inkl. serv. avg.

Ronnie Gardiner är en av Sveriges mest älskade  och framstående trumslagare. Född och uppvuxen på Rhode Island i USA flyttade han som 30-åring till Skandinavien där han inledde en lång och spännande karriär. Ronnie har spelat med några av de största namnen inom svensk och Internationell Jazz, Dizzy Gillespie, Benny Carter, Gerry Mulligan, Dexter Gordon, Charlie Norman och många. många fler.

Förutom Ronnie Gardiners långa och imponerande musikaliska meritlista framträder också hans själ och karaktär som något utöver det vanliga.

Ronnie är en man som har fått utså och genomleva mycket sorg och förlust, men  sorgen har aldrig kuvat honom utan snarare givit honom inspiration och vilja att göra något meningsfullt och vackert för den här världen. Förutom sin musikaliska bana grundade han 1980 Ronnie Gardiner metoden(RGM), som han själv ser som sitt stora livsverk. RGM är en rehabiliteringsmeod som omfattar träning med färg, form och rytmer,. Därigenom stimuleras  de olika signalerna i hjärthalvorna . RGM har fått ett stort erkännande i den medicinska världen.  ”Jag vill hjälpa och höja livskvaliten hos dem som drabbats av livets onda sidor”, säger Ronnie.

Denna kväll på Scalateatern vill vi musiker och publik hylla Ronnie och hans livsverk, tacka för glädjen, för musiken, för inspirationen och för hans stora karaktär och välgärning.

På scen står några av de främsta på den svenska jazzscenen- människor som har följt Ronnie i hans liv på olika sätt.

Alla pengar går oavkortat till Ronnie Gardiner Metoden.

Välkomna!

Jul i Folkton

JULiFOLKTON_bredd_630px

Spelperiod: 13/12 - 13/12

Speltid: 2,5 tim

Biljettpris: 495 kr inkl. serv. avg.

PROGRAMBOLAGET. MONARCH MUSIC & MTA PRODUCTION PRESENTERAR

JUL I FOLKTON 2015

Ale Möller. Lena Willemark. Esbjörn Hazelius. Roger Tallroth. Olle Linder. Lisa Rydberg.
Folkkära Jul i Folkton är tillbaka efter två års paus. Samma artister, som under sju tidigare jul-turnéer spelat sig igenom Sverige och in i publikens hjärtan, kommer i december att återigen åka ut för att ge publiken en musikaliskt ojämförlig upplevelse, en konsert som doftar halm och gran och dopp i grytan, en kväll som sätter glädje, tradition och gemenskap i första rummet.

Jul i Folkton är en konsert-upplevelse som blivit en självklar del av julfirandet och en återkommande turnétradition. Under de senaste två åren har de strömmat in, de oräkneliga samtalen och mailen från fans och publik som suktar efter en äkta julkonsert. Alla har ställt samma fråga:

– När kan man gå och se Jul i Folkton igen?

Lagom till 10-årsjubileumet av första skivan ”Jul i Folkton” är det därför med glädje som vi nu presenterar
JUL I FOLKTON TURNÉ 2015.

För mer information: julifolkton.com

Annika Granlund med orkester

Annika Granlund

Spelperiod: 11/5 - 11/5

Speltid: c:a 1 tim

Biljettpris: 225 kr inkl. serv. avg.

En konsert med nyskriven musik med Annika Granlund och en sexton man och kvinna stark orkester. Annika tilldelades 2014 ett projektbidrag av Konstnärsnämnden som gav henne en möjlighet att jobba helhjärtat med att skriva musik. Detta arbete har nu resulterat i en konsert med Annika som artist, låtskrivare, arrangör och kapellmästare. Musiken närmast beskrivas som ”storslagen vispop” där brassintrumenten har en given plats, texterna är personliga och melodierna tydliga.

Annika har under många år spelat in skivor och turnerat med många av Sveriges mest välkända och framgångsrika artister, som t ex Håkan Hellström (senast på den redan klassiska ”Håkan boma ye”-konserten på Ullevi i Göteborg sommaren 2014), Lars Winnerbäck, Lisa Nilsson, Peter Jöback, Tommy Körberg (just nu i “Sjung tills du stupar” på China Teatern i Stockholm), Eva Dahlgren, Henrik Dorsin, Nils Landgren m fl.

Musiker:

Charlotte Centervall, gitarr
David Nyström, keyboard
Ola Hultgren, trummor
Stella Thors Berefelt, slagverk
Martin Höper, bas

Ida Freij, valthorn
Eva-Tea Lundberg, valthorn
Karl Olandersson, trumpet
Stefan Persson, trumpet
Karin Hammar, trombon
Magnus Wiklund, trombon
Anton Svanberg, tuba

Kristina Ebbersten, violin
Andreas Forsman, violin
Petter Axelsson, viola
Cecilia Linné, cello

SEMST of Comedy

Semst

Spelperiod: 3/5 - 3/5

Speltid: 2,5 tim

Biljettpris: 200 kr

Under namnet Super Epic Mega Sweet Titans of Comedy, förkortat SEMST of Comedy, ger sig de fyra komikerna Aron Flam, Jonatan Unge, Ahmed Berhan och Branislav Pavlovic ut på standup-turné. Målet är att förklara för publiken vad humor är för något.

-Man känner sig lite som Ansgar när han kom för att kristna hedningarna – det är en blandning av skräck, ångest och vetskapen att man gör Guds arbete” säger Aron Flam.

Alla fyra är erfarna ståuppkomiker och politiska satiriker. Förutom att ha gjort RAW och kränkt världsreligioner i Norge, syns Aron Flam i ”Folkets Främsta Företrädare” på SVT Play med Henrik Dorsin och gör podcasten TSKNAS (Till Slut Kommer Någon Att Skratta) tillsammans med Soran Ismail och Petter Bristav.

Ahmed Berhan och Jonatan Unge hörs regelbundet i Tankesmedjan i P3, där även Branislav Pavlovic medverkar. Tillsammans har Branislav Pavlovic och Ahmed Berhan en podcast som heter BCpod. Även Jonatan Unge har en egen podcast som heter Della Sport.

– Jag trodde jag skulle vara arbetslös i april så jag tjatade mig till en turné för att rädda min ekonomi, säger Jonatan Unge, men man anar att han inte menar allvar.

– Nej, skrattar Branislav, så är det inte. Vi tyckte det skulle vara en bra idé eftersom vi alla fyra representerar en lite mörkare del av den svenska standup-branschen. Vi tyckte helt enkelt att det vore kul för publiken att se oss alla under samma kväll.

– Det är bra om folk tar chansen, säger Ahmed. För vi är kanske det enda exemplet på att judar och muslimer kan göra saker tillsammans – som inte slutar med att nån dör!

Aron och Jonatan har båda judisk börd och Ahmed betecknar sig som muslim. Branislav är svensk med serbiska rötter. Det är dock inget de reflekterat över när de har satt ihop turnén.

– Men det är klart att det känns viktigt nu att göra det här när både antisemitismen och islamofobin är på uppgång, säger Aron. Och det är just i sådana här tider som det är viktigt att skratta!

Grotesco En näradödenrevy

grotesco-startsida-ny

Spelperiod: 15/1 - 12/12

Speltid: c:a 3 tim inkl paus

GROTESCO FORTSÄTTER I HÖST!

Fem år efter succén med den självbetitlade tv-serien är Grotesco-gänget tillbaka med sin första liveshow någonsin. “Grotesco på Scala – En näradödenrevy” är regisserad av dansaren och koreografen Anna Vnuk och blandar nyskrivet material med några av Grotescos klassiska sketcher. Det är en galen revy i dödens gränsland med satiriska sång- och dansnummer, scener som ballar ur fullständigt och vassa kommentarer om samtiden.

Kollektivet Grotesco slog igenom med den självbetitlade humorserien på SVT som innehöll klassiska sketcher som “Bögarnas fel” och ”Ett kilo mjöl”. Grotesco gjorde dessutom succé som Melodifestivalens pausunderhållning med den internationellt uppmärksammade hitlåten “Tingeling”. I dagsläget har deras verk över 25 miljoner visningar på Youtube.

På scen: Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna Dorsin, Jonas Kahnlund samt Grotesco-orkestern under ledning av Andreas Grube.

Läs mer här: http://www.blixten.se/grotesco

Pressröster

De hetaste biljetterna i humor-Sverige 2015! Sjukt smart och syrlig skrattfest! En galet glänsande show!
AFTONBLADET

 

 

 

Otroligt bra och roligt! Alla briljerar. Skrattar så det gör ont i revbenen.
DAGENS NYHETER

En humor som spränger alla gränser. Du håller på att kvävas av skratt. Makalös energi och närvaro. Publiken jublar.
SVENSKA DAGBLADET

Dödskul Grotesco!
EXPRESSEN

The Dean Martin Experience

Dean Martin

Spelperiod: 26/4 - 28/4

Speltid: 2 tim inkl. paus

Biljettpris: 295 kr + serv. avg.

I år är det 20 år sedan den störste underhållaren av dem alla – Dean Martin – avled. Det är också ett jubileum för orkestern, The Dean Martin Experience, som bildades för lika många år sedan och gjorde beryktad succé på Mosebacke i Stockholm. Värme och humor har varit deras signum och nu äntligen, efter en tids tystnad, återförenas Niklas Sojde och hans orkester i tre exklusiva föreställningar – för att fira och hylla en fantastisk människa; Mr Dean Martin. En storslagen och innerlig konsert med en orkester på 12 personer samt Gotlands egen crooner Niklas Sojde på sång. Missa inte detta unika tillfälle.

 

Drums – Staffan Brodén

Double Bass – Patrik Boman

Guitar – Jonatan Stenson

Piano – Kimma Jankert

Accordion – Johan Lyander

Mandolin – Lennart Westberg

Pedal Steel – Roger Gustavsson

+ 3 strings & 2 horns

OBS! Endast 3 föreställningar. Boka i tid!

Proudly produced and presented by © Kimma AB 2015

Alla mina kamrater

Alla mina kamrater

Spelperiod: 5/5 - 5/5

Speltid: 2 h inkl. paus

Biljettpris: 180 kr + serv. avg.

Med nästan 400 000 nedladdningar i månaden är Alla mina kamrater en av landets största podcasts inom humorgenren. Varje vecka kommer ett nytt avsnitt med Martin Soneby, Fritte Fritzson, Nisse Hallberg och David Sundin. Förra året åkte Alla mina kamrater på en ståuppturné som nådde ett 20-tal orter och nu står de inför sin största utmaning hittills, legendariska komediscenen Scalateatern.

 

Om deltagarna:

Martin Soneby har setts i Parlamentet, I ditt ansikte och Roast på Berns. Fritte Fritzson driver humorklubben Oslipat och hörs i Carpe Fucking Diem i P3. David Sundin har jobbat med Spermaharen, Melodifestivalen och syns i TV3:s Inte ok. Nisse Hallberg kunde skymtas i ABC:s årskrönika där han stod och pratade utanför ett café (utan ljud).

www.allaminakamrater.com

Ekdahl/Bagge Big Band

Scala_285x384_EkdahlBaggeBigBand

Spelperiod: 9/2 - 18/5

Speltid: 2,5 timmar

Biljettpris: 225 kr + serv.avg

Nu startar Ekdahl/Bagge Big Band! Storbandet ni alla väntat på!

Efter åratal av press klarade vi inte trycket längre. Musiker som gästartister har köat för att vara del av denna rykande smältdegel av nyskriven musik samt tillspetsade versioner av klassiska låtar från den amerikanska, brasilianska och kanske även den svenska sångboken, vem vet?

Huvudpersonerna i detta drama är musikerna som utgör detta fantastiska band. Arrangemangen är skrivna av Carl Bagge och Per Ekdahl samt övriga bandmedlemmar.

 

 

 

 

Bandet består av:

Saxar:
Per “Ruskträsk” Johansson
Klas Lindqvist
Fredrik Lindborg
Linus Lindblom
Jonas Wall

Trumpeter:
Karl Olandersson
Nils Janson
Jonne Bentlöv
Emil Strandberg

Tromboner:
Kristian Persson
Magnus Wiklund
Karl Frid
Staffan Findin
Carl Bagge, piano
Per Ekdahl, trummor
Martin Höper, bas

Gästartist 13 april: Jan Allan, trumpet

Varning för Magnus & Brasse

magnusbrasse-startsida-ny

Spelperiod: 29/11 - 29/11

Biljettpris: 290 kr + serv.avg.

Varning för Magnus & Brasse är en hyllningsshow till de två legendariska komikernas fantastiska krogshower på 1970-talet. Vi bjuds på en kavalkad av klassiska nummer från Levande på nya Bacci, Varning för barn och Det är serverat.

Föreställningen, som har fått sitt godkännande av såväl Magnus som Brasse, hade världspremiär i Kalmar 11 mars 2014 och har därefter besökt bl a Lund Comedy Festival, Lorensbergsteatern i Göteborg och Nöjesteatern i Malmö. Den har möts av stående ovationer av både publik och kritiker. Och vem kan motstå humorklassiker som Verkmästaren i magen, Brasses enmansband och inte minst Svordomsvisan?

På scen ser vi Magnus Kviske och Adam Lindrooz, som ackompanjeras av pianisten Josef Appelqvist. Regi: Mathias Sundén.

Pressröster

“Ja det är ju fem getingar och fem plus och stjärnor och allt vad ni vill. De gör det så roligt och med sådan schvung och kraft så att jag bara satt och njöt.”
Magnus Härenstam, SR P4

 

“Ett pärlband av succéer i ett rappt tempo. En riktigt härlig känsla.”
4 av 5

Barometern

“Roligt och nostalgiskt. Utan tvekan mer än godkänt! Kviske och Lindrooz är två mycket duktiga talanger som vi förmodligen kommer att få se mycket mer av.”
4 av 5
Göteborgs Posten

Peter Carlsson & Blå Grodorna Ett inhopp

peter-startsida

Spelperiod: 20/11 - 30/5

Speltid: 2,5 tim

Biljettpris: 425 kr + serv. avg

Musikern och underhållaren Peter Carlsson är tillbaka på Scalateaterns scen igen. Dalmasen, som berättar skrönor som ingen annan har med sig sina musiker – Blå Grodorna och kommer med sin senaste föreställning “Ett inhopp” för att föra in oss i sin fantastiska Dalainspirerade värld.
Humor, visor, rock och berättelser. Allt i en härlig blandning med skratt och allvar.
Blå Grodorna består i dag av Kristin Stenerhag, Kjell Gustavsson, Pär Grebacken och Staffan Wiklander.

Pressröster

“Maximalt underhållande hela tiden.” DT
LÄS HELA RECENSIONEN HÄR

“Passa på att ta er dit. För mig är han en tämligen ny bekantskap och jag sållar mig direkt till den långa raden av beundrare.”
“Den här dalmasen är både underhållande och musikalisk. Underfundig, intelligent och folklig med ett påläst allvar i ryggen.” SUNDSVALLS TIDNING

“Peter Carlsson är ett fenomen för sig i underhållningens Sverige.” SÖDERMANLANDS NYHETER

“Vilken härlig entertainer!”
“Grattis, ni som har biljetter till kvällens eller morgondagens upplaga av ‘Ett inhopp’, ni kommer inte att bli besvikna!” GEFLE DAGBLAD

“Carlsson sprider värme”
“Han är en underhållare av stora mått”
“Peter Carlsson & Blå Grodorna reser genom den svenska musikskatten… och även på den internationella sidan blir det rock, jazz, country och blues.” VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD

“Mångsidig show”.
“En mångsidig artist som har båda fötterna stadigt i samtiden.” VÄSTERBOTTENSKURIREN

“Kärleksfullt inhopp”
“Peter Carlssons berättelser handlar om livet… Han gör det suveränt och det blir egentligen en sagolik historielektion.”
LÄNSTIDNINGEN ÖSTERSUND

Bordsbokning & Baren

bakfickan-baren-ny2

Bakfickans Meny

Läs mer här